OVER TAO

De betekenis van Tao is eigenlijk moeilijk onder woorden te zeggen. Tao zelf is ongrijpbaar. En toch is het in alles aanwezig. Het woord Tao echter betekent zoiets als ‘het gaan van een weg’, een weg die in overeenstemming is met de menselijke natuur. Het woord drukt een beweging uit, een (mee)gaan met de stroom die de ware werkelijkheid is. 

De weg van Tao voert je terug naar je Zelf, en weg van je ego (dat deel van de mens waardoor hij gehecht is aan niet wezenlijke zaken als bezit, status en zo meer).

Om Tao te vinden is misschien wel het grootste goed niet denken alles al te weten en over alles iets te moeten vinden én dat te moeten uiten, maar om de moed te hebben het niet te weten.

De moed

  • om te zeggen ‘ik weet het niet’ en dat niet-weten te omarmen;
  • om de schijnzekerheid en schijnveiligheid van de illusie van het denken-te-weten durven los te laten;
  • om je over te geven aan de leegte en levensstroom, daarop te durven vertrouwen en onbekende paden te betreden;
  • om te durven blijven onderzoeken;
  • om vragen te blijven stellen;
  • om nieuwsgierig en verwonderd te blijven, je te laten verrassen.

Harriët Katsman

Mijn dienstverlenende inslag wortelt in de hotellerie. Door mijn interesse in mensen en behoefte aan een breder blikveld, was de stap vanuit de hotellerie naar arbeidsbemiddeling snel gemaakt. Oprechte interesse in mensen, daar begint het mee. Zeker in mijn vak, maar ook als je met elkaar samenwerkt. Zelfreflectie, gelijkwaardigheid en iets voor een ander over hebben zijn belangrijke waarden voor mij.

Door anderen word ik ervaren als een energieke, authentieke en gedreven consultant met ruime ervaring in verschillende vakgebieden en binnen diverse branches. Ervaren in het doorgronden van de behoeften van zowel klant als kandidaat met aandacht, discretie en humor waardoor een waardevolle verbinding ontstaat.

In mijn werk ben ik klantgericht, ambitieus en resultaatgericht. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft, motiveert en wat hun werkelijke passie is.