Voor organisaties

Om een goede match te maken is het van groot belang om zowel de kandidaten als de organisatie goed te leren kennen. TAO gaat daarbij doelgericht en efficiƫnt te werk.

De samenwerking met onze opdrachtgevers is open, transparant maar ook kritisch. Onze aanpak is pragmatisch, creatief en snel.

Succesvolle organisaties stellen andere eisen aan de competenties en drijfveren van de nieuwe generatie leiders. Een vacante positie biedt een kans om een nieuwe dynamiek in de organisatie te brengen, nieuwe manieren van samenwerken en organiseren. Door in gesprek te gaan met onze opdrachtgevers over de toekomstvisie en de gewenste organisatiecultuur, zijn wij het beste in staat om de ervaring, persoonlijkheid en verwachtingen van de kandidaat matchen. Dit kan leiden tot onconventionele profielen of kandidaten uit andere sectoren, die nieuwe inzichten inbrengen.

De beste kandidaten zijn niet per definitie zelf op zoek naar een nieuwe baan. Daarom wachten wij niet tot kandidaten zich aandienen, maar gaan zelf op zoek naar de beste mensen en besteden veel aandacht aan het persoonlijk contact leggen.