Waarom TAO

Onze toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen zitten in de uitgesproken personal touch en in korte tijd een succesvolle match kunnen maken. Wij nemen vooraf wel echt de tijd om de business van binnenuit te leren kennen. Door deze verdiepingsslag zijn wij nog beter in staat om heldere functiespecificaties en treffende kandidaatprofielen op te stellen. De kans op het succesvol invullen van de vacante positie wordt daardoor alleen maar groter.

Met onze kennis en ervaring, creativiteit en netwerk, mag je van ons verwachten dat wij verder zullen kijken dan de usual suspects. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wanneer je dingen wilt veranderen, in welke sector dan ook, het goed is om breder te kijken dan alleen naar mensen met jarenlange ervaring in de desbetreffende sector.

Liever kijken wij naar iemands persoonlijkheid, en dan met name naar zijn of haar drijfveren. Natuurlijk kijken we ook naar competenties en naar het energie- en ambitieniveau. Zaken die minstens zo belangrijk zijn bij het voorspellen van de mate van succes in een volgende functie.

We durven kritisch te zijn, deinzen er niet voor terug om kandidaten scherp te ondervragen, en nemen niet zomaar aan wat iemand zegt. De gemakkelijke oplossing: dat is niet waar wij voor gaan.